Problem med Utgående samtal

Skriv ut
  • Hur slår ni numret? Kortnummer eller hela numret? Med eller utan landskod? Testa allt för att enklare kunna konstatera vart felet ligger helst även nummer i samma område eller land.
  • Vad händer om du slår andra nummer? Vilket felmeddelande får ni uppspelat då ni ringer ut? För att veta om det är fel på ens eget nummer ring helst flera olika nummer utåt och helst olika operatörer.
  • Har ni en obetald faktura? Logga in och se över eventuell obetald faktura eller kontakta ekonomiavdelningen direkt.

Brandvägg

• Aktivera UPnP (Universal Plug and Play)
-UPnP gör att enheten anpassar sina inställningar automatiskt i nätverket. Titta i manualen för din router hur du aktiverar UPnP. Om enheten inte stöder UPnP går du vidare till nästa steg.

• Många enklare routers har något som heter SIP-ALG inbyggt och detta är en funktion som egentligen ska underlätta för SIP-trafik. Det visar sig att det snarare gör det värre och bör stängas av.
  • Stäng av SPI (Stateful Packet Inspection)
-Vissa routrar har en funktion som heter SPI. Det kan hända att den stör SIP-trafiken och orsakar hackiga eller otillåtna samtal. Prova att stänga av denna funktion.

• SIP-trafik är oftast tillåten i dagens routers och modem men det han hända att din internetleverantör eller att routern är fabriksinställd på att blockera för SIP.
-Vanligtvis räcker det med att öppna för port 5060 där sipinviter sker och ni kan halvgardera er genom att välja hela vårt 81.93.151.0/24 nät.